Unitat Popular a Matdepera

Hola! La Candidatura d’Unitat Popular de Matadepera ja treu el nas també en el món dels blocs! Us expliquem amb unes línies el per què d’aquesta necessitat i com hem arribat fins aquí:

 

Matadepera és un poble la necessitat política del qual passa per fer una vila còmode, acollidora i tranquil·la, a la vegada que la seguretat sigui el denominador comú. Que a Matadepera no passi mai res i tot funcioni, sovint, ja significa el vist-i-plau polític. Rere aquesta evidència, s’ha comès diverses incongruències -les quals no han estat visibilitzades, òbviament- al parer d’un grup de ciutadans i ciutadanes, com la gestió del golf, el privilegi i favor d’algunes fortunes, o la política d’habitatge, entre d’altres.

Aquestes matadeperenques i matadeperencs crítics, després d’organitzar-se en vàries organitzacions, o des de les mateixes entitats existents, van demanar canvis explícitament a l’Ajuntament. Tanmateix, després de copsar que l’esforç era en va, creieren que el següent pas era posar en comú les reivindicacions; i així ho feren.

Reunint-se en Assemblea, empesos per la il·lusió de transformar el poble, tant com a alternativa als greuges del modus operandi polític de l’Ajuntament, com a resposta al context del país, feroçment colpejat per l’ambició capitalista i incert en la cruïlla de la llibertat nacional, aquest grup de ciutadenes i ciutadans van decidir formar-se com a Candidatura d’Unitat Popular.

 

L’Assemblea de la nova CUP de Matadepera, després d’alguns actes de presa de contacte amb el pensar general del poble, en els quals s’ha posat en comú sensacions amb la resta de realitats de la vila i s’ha recollit més aportacions crítiques i constructives, ha traçat i acomplert línies d’acció i, en aquests moments, es troba -ens trobem- en un punt clau de la seva existència.

Després d’analitzar, estudiar i identificar els elements de canvi, ens trobem en l’encrueament de reforçar l’activitat. La necessitat ara s’identifica en fer visible aquelles incongruències de què parlàvem, i de seguir portant-les en el sí del poble. Tot explicant que sí, que el canvi és possible. Aquest bloc és el que ens donarà cobertura per penjar els documents, compartir punts de vista, plantejar alternatives, posant-ho en comú en aquesta plana. D’aquesta manera, donarem a conèixer que el poble pot tenir una alternativa, i si vol apostar per ella fins al punt d’incidir en les institucions, treballarem per aconseguir-ho, sempre amb l’horitzó d’una altra Matedepera. Com la que ja s’està construint amb projectes tan trencadors com el Casal Popular els Pins, o amb veïnes i veïns que s’organitzen en cooperatives de consum, o que confien el diner a les finances ètiques, o altres ja estan apostant per l’autosuficiència energètica.

 

En definitiva, us animem a tots a participar de l’Assemblea perquè, entre tots, fem una Matadepera de les matadeperenques i els matadeperencs i per a les matadepernques i els matadeperencs, en uns Països Catalans lliures, socials i solidaris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s