SORTIM AL CARRER!

Abans de tot volem donar les gràcies a les 411 persones que heu donat confiança a l’Assemblea de la CUP i que ens heu permès obtenir un regidor a l’Ajuntament, en Joan Pizà. Sapigueu que ens sentim responsables i que estarem a l’altura.

En segon lloc, volem aprofitar per pinzellar d’on venim i cap on anem.

Som una assemblea oberta de persones diverses i tenim uns principis bàsics que ens uneixen:

  • Esdevenir l’alliberament total, com a nació, com a treballadors i com a persones. Qüestionant l’opressió i el que ens ve imposat, perquè és la manera d’avançar cap un socialisme democràtic, cap a una societat justa i igualitària, sense desigualtats socials, on els drets estiguin garantits per tots.

  • Creiem en la màxima zapatista: “aquí el pueblo manda y el gobierno obedece”. Apostem per una democràcia real, posant les institucions al servei de les persones, dotant-nos de poder de decisió i amb una transparència màxima.

  • Però tampoc ens conformem delegant amb el vot la nostra capacitat política individual cada 4 anys; la democràcia va molt més enllà. Cal empoderar-nos: cadascun i cadascuna de nosaltres ha d’esdevenir ésser polític: no callant les opinions, informant-nos, debatent i mobilitzant-nos.

  • I per això ens basem en l’assemblearisme. Perquè és la única fórmula democràtica en que cada persona por exercir la seva entitat política de forma directa, fent sentir la seva veu, entenent la dels altres, construint acords, teixint i lluitant de forma constructiva per projectes col·lectius.

Com veieu, amb aquests principis i des d’aquesta òptica, la Matadepera que nosaltres veiem ara és la d’un poble dormitori i unes urbanitzacions elitistes aïllades. I les polítiques que hem vist fins ara no només contribueixen a que ho segueixi sent, sinó que aboquen Matadepera a un futur pitjor: on els joves i fills del poble són expulsats, on les entitats que creen vida i cultura se’ls hi tallen les ales i no troben relleu, on s’abandona l’entorn natural fins a nivells catastròfics, on només es permet l’entrada de gent amb pedigree, on el teu poble et deixa a l’estacada quan els de dalt t’han robat la bossa i la feina.

Davant d’això, l’Assemblea de la CUP vem començar a preguntar a la gent quina Matadepera somiava, com volia que fos en el futur. I amb aquesta il·lusió vem començar a imaginar i dibuixar el nostre model, “la Matadepera del poble”. Han estat mesos de molta investigació, reflexió i debat, perquè volíem fer realitat aquesta idea. I val a dir que sense la implicació de la gent del poble, que ja pensa en clau alternativa, no haguéssim sabut com fer-ho.

I finalment aquest ha estat el lema: un poble on s’hi faci vida i sigui fàcil arrelar; que es degui a les classes populars; que recuperi la identitat i torni la mirada al bosc. I no ha estat només un lema sinó un munt de feina, anàlisis, reflexions, entrevistes i propostes, recollides en el nostre llibret “Diagnòstic i propostes” i en el nostre programa.

Finalment, hi ha hagut molta gent que ha cregut en aquesta nova Matadepera. Ens heu donat confiança i ara tenim un regidor a dins, en Joan Pizà. Ell és la nostra veu a l’Ajuntament. Un més de nosaltres. La punta de l’iceberg. No hi és per fer-hi carrera, destinarà íntegrament el seu sou a l’assemblea i no repetirà més de dues legislatures.

Però per aturar aquell futur nefast i començar a construir la nova Matadepera no n’hi ha prou amb un regidor. Cal implicació. El projecte només viu si ho volen les veïnes i veïns. Vam néixer amb un primer objectiu: polititzar el poble; que prengués veu i s’impliqués per revertir la injustícia. Si seguim creient en el “que mai passi res” com a vist-i-plau polític, si no aprenem a empoderar-nos i a sortir al carrer a participar, mai tindrem un Ajuntament democràtic i participatiu.

CiU ha renovat la majoria absoluta. Un sol regidor de la CUP no serà capaç de parar-li els peus quan calgui. En canvi, un regidor de la CUP amb un poble darrere, no només ho aconseguirà, sinó que tindrà el poder d’exigir.

HO PODEM TOT si posem el nostre granet de sorra, participem i opinem. “El poble és qui més ordena”, com es deia a la Revolução dos Cravos.

Que visqui la Matadepera del poble!

11418896_1066563543371033_6424575822783360947_o

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s