Les CAV i les CUP, teixint juntes Unitat Popular al Vallès.

Dijous es va fer públic l’acord entre les candidatures municipalistes alternatives del Vallès, les CAV i les CUP. Ens vam reunir a Badia representants de cada candidatura, tot convocant una roda de premsa. Tot seguit us adjuntem la crònica. Teixint unitat popular al Vallès!

Les Candidatures Alternatives del Vallès hem arribat a un acord amb la CUP i amb altres candidatures locals de fora del Vallès per unir les nostres forces a les eleccions municipals sota la forma d’una coalició. Les candidatures de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Montcada i Reixac , Palau-­Solità i Plegamans, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Santa Perpètua de Mogoda i Terrassa, avui representades aquí pels seus caps de llista, hem decidit concórrer plegats a les properes eleccions municipals subratllant uns eixos programàtics bàsics que ens uneixen.

Som candidatures alternatives i d’unitat popular de 14 municipis del Vallès Occidental que ja havíem arribat a un acord polític que constata les nostres coincidències, en alguns casos després del treball conjunt d’anys, però en tot els casos a partir del reconeixement mutu. És doncs, un acord que parteix del respecte absolut a la independència de cada una de les candidatures i a la pluralitat i diversitat que representem tant entre les diverses candidatures com dins de cada una d’elles.

Es tracta de candidatures que en alguns casos responen a un procés d’agrupament i confluència de diverses forces com per exemple a Barberà EAB-­‐CUP, PC i Podem impulsen conjuntament Junts per Barberà o a Castellar, L’A, Podem, EUiA i PC impulsen Decidim. Però en altres casos com per exemple a Badia és una sola organització, en aquest cas l’AEB, la que impulsa una candidatura que intenta recollir l’aportació de persones diverses. En qualsevol cas, totes les candidatures es situen dins l’àmbit del municipalisme, i per tant situant la transformació del seu municipi en primer lloc dels seus objectius, de l’esquerra alternativa i per tant en la perspectiva de plantar cara al sistema per intentar transformar­‐lo, i de la unitat popular com a objectiu necessari per a aquesta transformació.

La col·laboració de candidatures d’aquestes característiques al Vallès no és, però, cap novetat. A les eleccions de 2007 i de 2011 ja vam bastir una coalició comarcal per unir esforços, col·laborar i cooperar en les propostes i sumar vots supra-­‐municipals amb aquests resultats: Vots 13.331 | Regidors 12 | Consellers 1 / 2011 Vots 13.781 | Regidors 16 | Consellers 1

De fet, des de 2002, diverses candidatures de l’esquerra alternativa del Vallès Occidental venim constatant la nostra coincidència en molts temes i tractem de coordinar esforços en diferents àmbits tot i mantenir la nostra autonomia local. La novetat és que aquest any fem un pas més i unim les nostres forces a totes les candidatures CUP més enllà del Vallès, així com el Mall de Llinars i Gent de Gramenet. Aquest acord neix del reconeixement mutu que tenim del treball que fem cadascú de nosaltres a la seva localitat, del reconeixement d’un full de ruta comú en l’àmbit del treball municipal i de la realitat de complementarietat dels nostres esforços.

http://cup.cat/noticia/acord-entre-les-candidatures-alternatives-del-vall%C3%A8s-i-la-cup-les-eleccions-municipals-0

http://www.ara.cat/politica/CUP-CAV-Candidatures_Alternatives_del_Valles-Gent_de_Gramenet-Mall_de_Llinars-municipals-coalicio_0_1336666495.html

IMG_1360

Les caps de llista que es van poder personar de les candidatures alternatives del Vallès.

IMG_1343

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s