És el moment d’activar Matadepera

Ara és el moment d’activar Matadepera. Que després d’uns anys de son soporífer aquest poble torni a despertar, a activar-se, a moure’s, a ser crítics i a caminar per avançar.

La gent de la CUP Matadepera ens estimem aquest poble. Molt. I sabem del cert que els regidors actuals (des de CiU a ERC passant per SI) també se l’estimen. Seria ridícul dir el contrari, coneixent-nos com ens coneixem. Però el debat, aquest cop, no està en veure qui s’estima més Matadepera. Aquest cop les coses són diferents.

Després de 8 anys de majoria absoluta convergent i amb una oposició-comparsa que ha destacat per la seva absència, la política municipal i fins i tot el dia a dia del poble ha agafat un to obscur, opac, faltat de transparència. Un to grisós, apagat. S’ha allunyat de la ebullició del carrer per tancar-se dins l’Ajuntament, on no hi han traspassat ni propostes ni crítiques. Res hi ha entrat. Poc n’ha sortit.

A tot això, però, molta gent del poble, de totes tendències polítiques, s’ha seguit organitzant. Hem tingut des d’unes festes de Sant Sebastià espectaculars a un Casal Popular basat en l’autogestió. Amb centenars de persones implicades. Gent que té idees, opinions i sobretot ganes de construir una Matadepera viva i amb força.

I a aquí rau un dels punts importants per canviar el poble, també des de l’Ajuntament. Creiem que cal apostar per la gent que s’ha aixecat del sofà de casa per construir la Matadepera col·lectiva.

I això no creiem que es faci tornant a votar una alcaldessa que repeteix per tercera legislatura (12 anys!!!) i aspira a majoria absoluta un altre cop, ni a una oposició que ni ha trepitjat al carrer ni s’ha oposat a l’Ajuntament. Cal gent nova, calen idees noves, cal valentia i cal força.

Deixant clar que fer oposició no és dir que NO a tot. Però sí que és portar els debats al carrer. Fent arribar propostes, mobilitzant la gent, no assumint com a vàlid tot el que digui la majoria absoluta de torn. Fer oposició és obligar a l’Ajuntament a ser més transparent, a escoltar el poble. I activar Matadepera és arremangar-se les mànigues i treballar colze a colze amb tots aquells que ens aixequem del sofà per fer realitat la Matadepera viva, participativa i col·lectiva que volem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s