Regals… per un món millor.

És temps de festes, temps de caliu familiar, de festa, de celebracions… i de regals. Des de la societat se’ns acompanya a sumar-nos a un consumisme compulsiu, de comprar perquè sí, perquè toca. Des de la CUP Matadepera hem reflexionat sobre la necessitat de sí, no deixar mai de regalar-nos, però fer-ho des de l’òptica del valors de la transformació, la coherència i el treball per un món més just. Tant és així, sabent que el millor regal sempre és una millor relació humana, que hem pensat de presentar-vos la següent proposta de regals possibles per aquestes festes

Evidentment, apostem per evitar regalar joguines sexistes o que perpetuïn rols de gènere. A la vegada que animem a fer un consum responsable, amb moderació, i instem que les compres les fem a comerços de proximitat i siguin productes propers, enlloc d’enriquir empreses multinacionals.

Us convidem a quedar-vos amb alguna de les propostes!

Regala informació. La subscripció a algun mitjà d’informació lliure que no obeeixi a criteris empresarials ni estigui al servei del poder és un regal doble. Primer, per la persona que el rep. Però també per aquest mitjà, ja que ajudaràs a fer-lo viable i a que pugui créixer. Uns mitjans interessants per regalar poden ser La Directa, Crític, Cafè amb llet, Le monde diplomatique, etc.

Fes-ho tu mateixa! Segurament la millor manera de demostrar que estimes a algú és quan li regales quelcom fet per tu mateix i hi hagis dedicat el teu temps. Aquest regal serà únic!

Regala consum ecològic i de proximitat. Un dels millors regals que podeu fer a algú de Matadepera és fer-lo soci d’Ecomola, la cooperativa de consum ecològic instal·lada a L’Heura.

Regala llibres. Els llibres són armes. I ho demostra que els Mossos s’emportin llibres dels anarquistes detinguts a la Operació Pandora.  Una opció és una subscripció a Tigre de Paper, una editorial amb llibres amb consciència.

– Regala plantes autòctones. Els pins, les alzines, el romaní o la farigola poden ser uns bons regals!

Compra a cooperatives. Ja que sovint hem de gastar-nos diners, què millor que fer-ho en espais cooperatius que són l’alternativa real al capitalisme? Algunes botigues que podem trobar són La ciutat invisible, Roba Amiga,

Regala experiències. A poder ser, que siguin amb tu! Pots regalar des d’esports d’aventura a escapades a la muntanya fins a festivals de música.

Regala cultura. Les festes són una bona excusa per regalar cultura. I als Teatres hi ha obres de molta qualitat ara mateix!

Regala ecologisme. Una bona manera és fer-se soci de Som Energia, una cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre. Ja som més de 10.000 socis!

Aprofita les joguines dels que ja s’han fet grans. I eduquem en estar per sobre les modes i saber valorar el valor de les coses. O no s’hi amaguen històries molt més reals que les dels anuncis de TV?

– Si optes per regalar animals fes-ho de forma responsable. Que no acabin sent abandonats. Cuidar-los com es mereixen pot ser el millor regal!

– Idees per temps de crisi. Regalar llibres és una molt bona idea, però sovint és car. Però les biblioteques existeixen per solucionar això. Presta llibres de la biblioteca com a alternativa. L’aventura al llegir no la pots deixar escapar.

– Regala sopars. Sortir a sopar a fora i a descobrir nous espais. Us volem recomanar especialment el Restaurant La Trobada (local dels Minyons de Terrassa), on es pot pagar amb temps col·laborant en projectes socials; o el Restaurant Can Capablanca de Sabadell, espai col·lectiu de la ciutat, entre moltes altres alternatives!

– Inversió en micromecenatge. Hi ha molts projectes que es financen a partir del micromecenatge. Pots col·laborar en algun projecte que agradi a la persona que ha de rebre el regal fent-hi una aportació!

Deixa un comentari